10 000 år av vatten som formats av sten

Naturligt mineralvatten från Vellamo®

En unik källa

Finland är ett land av vatten, skogar och vildmark. Trots att landet har nästan 200 000 sjöar och oräkneliga floder och källor, finns det bara en naturlig mineralvattenbrunn, nämligen Vellamo brunn i den lilla byn Viikinäinen. Källan upptäcktes så sent som 1990, och dess geologiska

undersökning avslöjade ett fantastiskt faktum: vattnet härstammar från smälta glaciärer från istiden, från förhistorisk tid, när världens befolkning var mindre än dagens New York. Eftersom vattnets molekyler inte har varit i kontakt med något ovanför marken på tusentals år har vattnet ett säkert bakterieantal på 0.

Mineralvatten

Det är svårt att föreställa sig en mer naturlig produkt än Vellamos naturliga mineralvatten. Det är levande vatten vars molekyler inte har varit i kontakt med något ovan jord på tusentals år. Hemligheten bakom den milda och fylliga smaken är det naturliga och exceptionellt höga pH-värdet på 8,3. Och det har skapats av moder jord: inga mineraler eller sötningsmedel har tillsatts.

Vellamos kolsyrade mineralvatten

Kolsyra berikar de perfekt balanserade mineralerna i Vellamos naturliga mineralvatten Bubblorna är så fina och utsökt att smaken förhöjer varje matupplevelse. Ja, man kan kalla det för vattnets champagne.

Rent

Vellamos naturliga mineralvatten är något annat, en verklig raritet. Det kommer från den enda naturliga mineralvattenkällan i Finland, landet som enligt UNESCO:s undersökning har det finaste grundvattnet i världen. Det har varit inkapslat i över 10 000 år och har skyddats från skadliga bakterier och ”moderna föroreningar”.

Funktionellt

Vellamos naturliga mineralvatten har en idealisk balans av elektrolyter och hög alkalinitet. Vi behöver elektrolyter som kalium, kalcium, magnesium och natrium.

God smak

Mjuk men ändå djup. Mild men ändå fyllig i smaken. Extremt ren men ändå full av nyanser. Som ett dimmigt morgonmoln över havet, precis innan regnet faller. Vellamos naturliga mineralvatten har en smak som är så unik att den måste upplevas.

Snygg

Den eleganta och lyxiga designen på Vellamos naturliga mineralvatten ger ett omedelbart och bestående intryck. Flaskan är som ett isblock som återspeglar glaciärernas blå färg. Den har belönats i många design- och förpackningstävlingar, inklusive prestigefyllda Fine Water Society International Design Awards.

Naturligt källvatten från Vellamo®

En bred ås filtrerar källvattnet

Samtidigt som istidens smältvatten filtrerades genom granit och bildade ett perfekt naturligt mineralvatten transporterade, sorterade och utplacerade glaciärens smältvatten sand och grus som bildade de berömda Salpausselkä-åsarna: hemvist för Vellamos källvattenbrunn. Åsarnas tjocka, rena lager av sand och morängrus säkerställer ett exceptionellt rent naturligt filtreringssystem, vilket förklarar Vellamo källvattens otroligt fräscha smak.

Vellamos källvatten

Vellamos källa är belägen på Salpausselkä-åsarna, vid den södra gränsen av det finska sjödistriktet. Salpausselkä-åsarna bildades under den senaste istiden för mer än 10 000 år sedan.  Vellamos naturliga källvatten filtreras av tjocka, rena lager av sand och morängrus.

Vellamos kolsyrade källvatten

Kolsyrad variant av källvattnet. Fina bubblor ger det naturligt filtrerade vattnet en elegant touch.

Det bästa

Enligt en undersökning från UNESCO har Finland världens bästa grundvatten och dricksvatten, och ungefär en fjärdedel av finländarna får sitt dricksvatten från en unik och extremt ren region – Salpausselkä-åsarna -–vid den södra gränsen av det finska sjödistriktet.

Naturlig filtrering

Salpausselkä-åsarna bildades av den senaste istiden för mer än 10 000 år sedan. Smältvatten från glaciärerna transporterade, sorterade och utplacerade sanden och gruset som bildade ett perfekt naturligt filtreringssystem för Vellamos källvatten.

Fräscht

Tjocka lager av sand och morängrus säkerställer ett mineralinnehåll som hjälper kroppen att upprätthålla sin vätskebalans.

Svalkande

På språng, vid poolen, på vandringen eller på kontoret – Vellamos källvatten är en perfekt vardagsdryck tappad i en vacker, hållbar glasflaska.

Det bästa vattnet från landet med det bästa vattnet